Ηλεκτρονικό τσιγάρο: οδηγίες για αρχάριους

Εάν είστε καινούργιοι στο άτμισμα ή απλά σκέφτεστε να ξεκινήσετε, πιθανότατα να έχετε πολλές ερωτήσεις. Και δεν είναι περίεργο, υπάρχουν πολλές πληροφορίες που πρέπει να μάθετε όταν πρόκειται για τον κόσμο του ατμού.

 

Με χιλιάδες ατμοποιητές, mods, e-liquids και αξεσουάρ ατμού, έχετε απεριόριστες επιλογές. Ωστόσο, μην αισθάνεστε απεγνωσμένοι. Ενώ μπορεί να φαίνεται τρομακτικό στην αρχή, μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό να δοκιμάσετε νέους ατμοποιητές, mods και γεύσεις υγρών αναπλήρωσης. Και μην ξεχνάτε, ο ατμός είναι σίγουρα πολύ πιο ασφαλής από το κάπνισμα!
Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε, έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με τις 10 καλύτερες συμβουλές για νέους κα αρχάριους ατμιστές. Στην ομάδα Royalstar, μέσα από την πολυετή πείρα μας, έχουμε ξεχωρίσει μερικές από τις καλύτερες συμβουλές.

 

Τώρα, παρόλο που δεν μπορούμε να σας διδάξουμε τα πάντα, αυτές οι 10 ατμιστικές συμβουλές που σίγουρα θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε και να γίνετε έμπειροι ατμιστές!

 

10 από τις καλύτερες συμβουλές για νέους και αρχάριους ατμιστές.

 

# 1 – Μάθετε για την ασφάλεια της μπαταρίας σας.

Ακόμα και αν χρησιμοποιείτε ρυθμιζόμενο mod, είναι πάντα καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία σας είναι ασφαλής για άτμισμα. Διαβάστε για την ασφάλεια της μπαταρίας και μην χρησιμοποιείτε ποτέ μπαταρία με φθαρμένο περιτύλιγμα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τον Νόμο του Ohm και βεβαιωθείτε ότι έχετε μπαταρία με βαθμό άντλησης αμπέρ που είναι υψηλότερος από τα αμπέρ που πρόκειται να αντλήσετε.
Για παράδειγμα, εάν αντλείτε 10Α από το mod σας, θα θέλατε μια μπαταρία με ονομαστική τιμή 15Α να σας δώσει λίγο χώρο. Κάντε κλικ εδώ για μια λίστα με τις καλύτερες μπαταρίες 18650 για άτμισμα.

# 2 – Ελέγχετε τακτικά τους πόλους της μπαταρίας σας για συσσώρευση υγρού.

Αυτή η συμβουλή είναι μία από τις πιο σημαντικές, οπότε λάβετε υπόψη: ο έλεγχος των πόλων της μπαταρίας σας για συσσώρευση υγρού είναι απαραίτητος. Εάν δεν το κάνετε, μπορεί να καταλήξετε σε μειωμένη απόδοση ατμού και ακόμη και με καμένο mod. Για να καθαρίσετε τους πόλους μπαταρίας σας, απλώς ξεβιδώστε τον ατμοποιητή σας από το mod. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την μπαταρία, πάρτε ένα πανί ή απορροφητικό χαρτί και σκουπίστε τυχόν υγρά που μπορεί να υπάρχουν. Καθαρίστε σχολαστικά τους πόλους της μπαταρίας καθώς και τον κορμό της. Μην ξεχάσετε επίσης να καθαρίσετε το σπείρωμα του ατμοποιητή σας. Το κάτω μέρος δηλαδή, εκείνο που βιδώνει πάνω στο mod.

 

# 3 – Αλλάξτε τις αντιστάσεις σας όταν η γεύση αρχίζει να γίνεται ‘’περίεργη’’.

Ενώ κάποιοι από εσάς που το διαβάζετε μπορεί να το γνωρίζουν ήδη, πολλοί νέοι και αρχάριοι ατμιστές δεν το γνωρίζουν. Η αντίσταση είναι το μέρος του που βρίσκεται μέσα στον ατμοποιητή και αποτελείται από μεταλλικό σύρμα και βαμβάκι. Το βαμβάκι απορροφά το υγρό και το μεταλλικό σύρμα θερμαίνεται και εξατμίζει το υγρό. Τώρα, ενώ μερικές αντιστάσεις μπορούν να διαρκέσουν έως και 3 εβδομάδες, κάποιες άλλες μπορεί να διαρκέσουν μια εβδομάδα ή λιγότερο. Όλα εξαρτώνται από τη μάρκα, τον τύπο της αντίστασης που χρησιμοποιείτε, τα watt λειτουργίας που έχετε ρυθμίσει, την συχνότητα με την οποία ατμίζετε, καθώς και από τον τύπο του υγρού αναπλήρωσης και πόσο γλυκαντικό υπάρχει. Κατά γενικό κανόνα, όταν τα πράγματα αρχίζουν να έχουν γεύση καμένο ή όπως κάποιοι το περιγράφουν ως ‘’μεταλλική γεύση’’, ίσως είναι καιρός να αλλάξετε την αντίσταση σας. Δύο εβδομάδες είναι γενικά η μέση διάρκεια ζωής μίας αντίστασης.

 

# 4 – Αγοράστε το υγρό αναπλήρωσης και τον ατμιστικό εξοπλισμός σας από αξιόπιστη πηγή.

Με τη δημοτικότητα του ατμίσματος να ανεβαίνει στα ύψη τα τελευταία χρόνια, δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να πάρουν κομμάτι της πίτας από την αγορά. Εάν δεν είστε προσεκτικοί, μπορείτε να πέσετε θύμα χαμηλής ποιότητας η ακόμη και επικίνδυνων πλαστών προϊόντων και e-liquids που δεν θα έχουν καμία απόδοση όπως με το πρωτότυπο.
Ακόμα κι αν το κάνουν, αξίζει πραγματικά να αναλάβετε το ρίσκο του κίνδυνου εισπνοής από ένα προϊόν το οποίο δεν είστε σίγουροι πώς παράγεται; Με τις φθηνές τιμές τους, τα πλαστά ή χαμηλής ποιότητας προϊόντα μπορεί να είναι ελκυστικά. Είναι φθηνά όμως για κάποιο λόγο και τα πρότυπα κατασκευής και ασφάλειας είναι σίγουρα χαμηλότερα από την αγορά του αυθεντικού προϊόντος.

Όσο αφορά τα e-liquids, τα πράγματα μπορεί να είναι ακόμη χειρότερα, ψωνίζοντας από μια πηγή που δεν είναι αξιόπιστη. Μπορεί να μην ακολουθούν κανενός είδους πρότυπο ασφαλείας και θα μπορούσαν να περιέχουν κάθε είδους συστατικά. Είναι καλύτερο να προτιμήσετε έναν κατασκευαστή e-liquids που είναι γνωστό ότι παράγει υγρά αναπλήρωσης υψηλής ποιότητας χρησιμοποιώντας μόνο συστατικά ποιότητας USP σε ένα αποστειρωμένο εργαστήριο. Η Royalstar είναι μία από τις πιο αξιόπιστες διαδικτυακές πηγές για να αγοράσετε το ατμιστικό υλικό, τα e-liquids και τις υπόλοιπες προμήθειες σας σε λογικές τιμές. Όσον αφορά τα e-liquids, η Palette Vaporworks διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από γνήσια και αυθεντικά υγρά των 10ml και Flavour Shots. Μερικές από τις πιο  δημοφιλής σειρές Flavour Shots είναι οι: Dr. Jekyll & Mr. Hyde Flavour Shot, 365 FLavour Shot, Royal Flush Flavour Shot και Juicebox Flavour Shot. Παράγονται στην Ελλάδα με νόμιμη από το Ελληνικό κράτος άδεια παραγωγής ατμιστικών υγρών αναπλήρωσης, χημικές αναλύσεις, και κοινοποιήσεις TPD στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα με το EC-ID του κάθε υγρού αναπλήρωσης, οπότε φροντίστε να τα δείτε.

 

# 5 – Φορτίστε τις μπαταρίες σας σε εξωτερικό φορτιστή.

Είναι αποδεχτό να φορτίζετε προσωρινά τις μπαταρίες σας στο mod με το καλώδιο που σας παρέχεται στην συσκευασία εάν ξεχάσετε τον εξωτερικό φορτιστή σας, αλλά μην το συνηθίσετε.
Ενώ η ενσωματωμένη θύρα USB των mods σας φαίνεται να είναι ο προφανής τρόπος φόρτισης των μπαταριών σας, ενδέχεται να μην φορτίζει πλήρως τις μπαταρίες σας. Εκτός αυτού, οι εξωτερικοί φορτιστές μπαταριών γενικά αερίζονται καλύτερα, πράγμα που σημαίνει καλύτερη απαγωγή θερμότητας και συνεπώς μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Ένας καλός και αυθεντικός φορτιστής μπαταρίας είναι εξίσου σημαντικός με τις μπαταρίες σας, οπότε μην κάνετε περικοπές! Η επένδυση σε ποιοτικές μπαταρίες και έναν εξωτερικό φορτιστή αξίζει για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και παρατείνει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Μερικές καλές, αξιόπιστες, μάρκες εξωτερικών φορτιστών μπαταριών είναι: Nitecore, Xtar και Efest.
Διαβάστε τη λίστα με τους καλύτερους φορτιστές μπαταριών 18650 για ατμό εδώ!

 

# 6 – ‘’Ποτίστε’’ το βαμβάκι των αντιστάσεων από τις μικρές τρύπες.

Η προετοιμασία των αντιστάσεων σας είναι σίγουρα κάτι που θέλετε να κάνετε. Αυτό σημαίνει ‘’πότισμα’’ των αντιστάσεων σας με υγρό αφήνοντας να μουλιάσει το οργανικό βαμβάκι που βρίσκεται στο εσωτερικό. Προτού βιδώσετε την νέα σας αντίσταση και γεμίσετε το δοχείο του ατμοποιητή σας, δοκιμάστε την παρακάτω διαδικασία:

Αρχικά ρίξτε μερικές σταγόνες υγρού αναπλήρωσης από το επάνω μέρος της αντίστασης μέσα στο βαμβάκι και όσο γίνεται στο κέντρο. Αφήστε την να μουλιάσει και να απορροφήσει το υγρό εντελώς. Συμπληρωματικά μπορείτε να ρίξετε από μια σταγόνα σε κάθε μια από τις πλαϊνές οπές τις αντίστασης για ακόμη καλύτερο εμποτισμό. Στη συνέχεια εγκαταστήστε την αντίσταση στον ατμοποιητή και γεμίστε το δοχείο του με υγρό αναπλήρωσης. Περιμένετε λίγα λεπτά, κάντε μερικές ‘’κούφιες’’ τζούρες χωρίς να πιέζετε το κουμπί λειτουργίας της μπαταρίας σας και είστε έτοιμοι! Κάντε κλικ εδώ για έναν πιο αναλυτικό οδηγό για το πώς να προετοιμάσετε σωστά την αντίσταση σας.

 

# 7 – Πάρτε μαζί σας ένα μικρό πανί / χαρτί για διαρροές

Πιστέψτε με, δεν θα θέλατε με τίποτα να γεμίσουν τα χέρια σας υγρό αναπλήρωσης και να μην έχετε τίποτα για να το καθαρίσετε. Έχει τύχει πολλές φόρες προσπαθώντας να γεμίσω τη δεξαμενή του ατμοποιητή μου, να παραγεμίσει και ξεφύγουν σταγόνες στα χέρια η ακόμη και επάνω στην συσκευή. Το να έχετε πάντα ένα μικρό πανί ή κάποια χαρτοπετσέτα είναι κάτι που σίγουρα θα συνιστούσα σε οποιονδήποτε ατμιστή. θα είστε ευγνώμονες που θα έχετε κάτι για να καθαρίσετε τέτοιου είδους ατυχήματα η ακόμη και τυχόν μικρές διαρροές.

 

# 8 – Μεταφέρετε τα αναλώσιμα μαζί σας

Δεν χρειάζεται να μεταφέρετε όλα τα ατμιστικά αξεσουάρ που έχετε στην κατοχή σας. Η μεταφορά όμως ορισμένων απαραίτητων μπορεί πραγματικά να είναι χρήσιμη. Εάν έχετε την άμεση ανάγκη τις νικοτίνης, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να μην μπορείτε να ατμίσετε και να εκνευριστείτε. Είναι κάποιες καταστάσεις που καθιστούν πολύ εύκολο το να αγοράστε ένα πακέτο τσιγάρα και να επιστέψετε στο κάπνισμα. Επομένως, αν θέλετε πραγματικά να σταματήσετε το κάπνισμα, βεβαιωθείτε ότι είστε καλά προετοιμασμένοι.
Σας συνιστούμε να μεταφέρετε ένα μικρό μπουκάλι του προτιμώμενου e-liquid, επιπλέον μπαταρίες (σε κατάλληλη θήκη μεταφοράς), μία ανταλλακτική αντίσταση και ένα μικρό πανί. Όλα αυτά είναι μικρά αντικείμενα και μπορούν να μεταφερθούν εύκολα και βολικά στην τσέπη, το πορτοφόλι ή τσάντα.
Εξαντλήθηκαν οι μπαταρίες; Χρησιμοποιήστε την επιπλέον μπαταρία σας.
Κάηκε η αντίσταση και έχει χάλια γεύση; Αλλάξτε με την επιπλέον που έχετε στην διάθεση σας. Τέλειωσε το υγρό στον ατμοποιτή σας; Βγάλτε το μπουκαλάκι και γεμίστε τον! Διαρροές? Βγάλτε το πανάκι και καθαρίστε. Επίσης, για να νιώθετε ασφαλείς, βεβαιωθείτε ότι έχετε προμήθειες από έναν αξιόπιστο προμηθευτή αυθεντικών προϊόντων.

 

# 9 – Μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα

Οι ατελείωτες δυνατότητες και συνδυασμοί mods, ατμοποιητών και υγρών αναπλήρωσης κάνουν το άτμισμα μία υπέροχη και απολαυστική εμπειρία. Οπότε μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα! Για παράδειγμα, μπορεί να ξεκινήσατε το άτμισμα με μια γεύση η οποία δεν σας ταίριαξε και δεν μπορέσατε να την συνηθίσετε. Η ακόμη διαπιστώσατε ότι η αρχική συσκευή που επιλέξατε έχει μικρή διάρκεια μπαταρίας και δεν καλύπτει τις ατμιστικές σας ανάγκες. Αλλάξτε υγρό αναπλήρωσης και συσκευή που να ταιριάζει με τα γευστικά σας γούστα και τις ανάγκες σε διάρκεια και προχωρήστε! Υπάρχει τόσο μεγάλη γκάμα γεύσεων, μπαταριών και άλλων αξεσουάρ που μπορούν να καλύψουν και τον πιο απαιτητικό ατμιστή. Αν ψάχνετε για ένα υπέροχο ατμιστικό κιτ για να ξεκινήσετε κάντε κλικ εδώ.

 

# 10 – Πίνετε άφθονο νερό

Εάν δεν πίνετε αρκετό νερό ενώ ατμίζετε, μπορεί να καταλήξετε σε πονόλαιμο, πονοκέφαλο ή στεγνή γλώσσα που (όπου χάνετε προσωρινά τη γεύση). Αυτό συμβαίνει επειδή το άτμισμα σας αφυδατώνει και έτσι θα χρειαστεί να πιείτε νερό για να το αντισταθμίσετε. Εάν φροντίσετε να παραμείνετε ενυδατωμένοι και διαχειρίζεστε την πρόσληψη νερού ανάλογα με το πόσο ατμίζετε, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες συμβουλές που πρέπει να θυμάστε.

 

Λοιπόν … Αυτές ήταν!

Αυτές είναι 10 από τις καλύτερες συμβουλές για νέους και αρχάριους ατμιστές που έχουμε συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια και ελπίζουμε να έχετε αποκομίσει κάτι χρήσιμο από τη λίστα μας! Αν έχετε κάτι να μοιραστείτε ή να προσθέσετε, φροντίστε να μας αφήσετε ένα σχόλιο παρακάτω!